Toggle Navigation

 

Šejk od šumskog voća

šumsko voće je u frižideru najbolje čuvati neoprano. Dovoljno je samo odvojiti oštećene plodove. Zamrznuto voće ostavite da se odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko minuta pre nego što ih stavite u jelo koje se ne mora kuvati. 

Plativoo
Priprema

Voće i mleko staviti u blender i izmiksati, sipati u čaše i dekorisati ulupanom slatkom pavlakom. šejk po želji zasladiti veštačkim zaslađivačem. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 225 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Masti - 4 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 112.5 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Masti - 2 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g mešanog šumskog voca
    • 500 ml mleka
    • 100 ml slatke pavlake