Toggle Navigation

 

Šejk od kivija

Veoma je važan način čuvanja meda. Sačuvan u dobro zatvorenim posudama, na hladnom i suvom mestu, može održati kvalitet praktično neograničeno dugo. Visoka koncentracija šećera i kiseo pH onemogućavaju rast mikroorganizama.

Plativoo
Priprema

Kivi oljuštiti i iseći na manje komade. Izmiksati kockice leda u blenderu, dodati kivi, med i voćni jogurt. Promešati dok se ne dobije penasta masa. Sipati u čašu i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 465 g

Energetska vrednost porcije - 405 kcal

Natrijum - 140 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 12 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 85 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 232.5 g

Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal

Natrijum - 70 mg

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 42.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

1

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 ml voćnog jogurta
    • 1 semenki od bundeve
    • 1 kašika meda
    • 3 vocnog jogurta od šumskog voća
Ključne reči:
vocni jogurt kivi med