Toggle Navigation

 

Šejk od borovnice II

Jedan od razloga zbog kojih borovnica ima veliku popularnost u ishrani, pored dobrog ukusa, su i njeni zdravstveni kvaliteti. Naime, po istraživanju i studiji koja je merila aktivnost preko 40 vrsta voća i povrća kao antioksidansa, borovnica je osvojila ubedljivo prvo mesto.

Plativoo
Priprema

Izmiksati borovnice u blenderu, dodati sok, jogurt i med. Penasto umutiti i razliti u čaše. Ukrasiti i servirati. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 90 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 84 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 45 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 0.5 %

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g borovnica
    • 125 ml sok od kajsija
    • 500 ml jogurta
    • 40 g meda
Ključne reči:
borovnica jogurt med