Toggle Navigation

 

Frape od jabuke i banane

Jabuka se najčešće jede sirova, ali se i peče, kuva, suši, prerađuje u sokove, marmelade, džemove, želee, a poznato je i vrlo cenjeno jabukovo sirće. U domaćinstvu se jabuke često upotrebljavaju za pripremu raznovrsnih poslastica, kao nadev za pite, savijače, tople torte i palačinke. 

Plativoo
Priprema

Jabuke oljuštiti, iseći na manje komade i izmiksati sa bananama u blenderu. Dodati cimet, mleko i polovinu sladoleda. Dobro izmksati, sipati u čaše i ukrasiti  kuglama preostalog sladoleda. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 270 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 105 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 135 g

Energetska vrednost porcije - 112.5 kcal

Natrijum - 52.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 2 jabuke
    • 2 banane
    • cimet
    • 500 ml mleka
    • 160 g sladoleda
Ključne reči:
jabuka banana mleko cimet