Razmrviti svež kvasac, dodati kašiku šećera, preliti sa malo toplog mleka i ostaviti da uskisne.
Margarin rastopiti, staviti u činiju i dodati pripremljen kvasac, jaje, so i uz stalno mešanje dodavati brašno i preostalo mleko. Umesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Razviti testo na tanki list i iseci na uže trake. Uplitati po dve trake u spiralu, a zatim uviti u krug, da se dobije izgled venčica.
Poređati u tepsiju, premazati umućenim jajetom, posuti semenkama lana i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 36 mg
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 128 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 64 mg
Vlakna - 1 g