U mlakom mleku razmutiti šećer i kvasac.
Kada kvasac nabubri dodati brašno, so, ulje i umesiti testo. Odmah napraviti 12 malih jufki i staviti ih u podmazan kalup za mafine.
Premazati zemičke umućenim jajetom i malo zaseći.
Ostaviti da se udvostruče, a zatim ih ispeći u dobro zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20 minuta, dok ne porumene.
Zemičke ohladiti, prerezati na pola, premazati kiselom pavlakom, staviti list zelene salate, list suvog vrata i kolut paradajza, preklopiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 181 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 90.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1 g