U činiju staviti obe vrste brašna (pšenično i kukuruzno), puter, šećer, so, prašak za pecivo i vodu.
Umesiti glatko testo i podeliti na šest jufkica. Ostaviti ih da odstoje 20 minuta, a zatim ih razviti oklagijom na list veličine tanjira.
Ispeći testo u zagrejanom tiganju.
Gotovo testo za tortilje puniti raznim filovima i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 237 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 118.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 0 g