Kvasac razmutiti u malo mlakog mleka i šećera i ostaviti da nabubri.
Pomešati obe vrste brašna (ražano i pšenično), so, preostali šećer, mlako mleko i pripremljen kvasac. Mesiti testo dok ne postane glatko. Ostaviti testo da naraste oko sat vremena.
Premesiti i dodati kim. Formirati veknu i ostaviti oko 15 minuta da se odmara.
Staviti hleb da se peče u rernu zagrejanu na 220*.
Peći 15 minuta a potom sniziti temperaturu na 200* i peći hleb još 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 301 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 83 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 150.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 41.5 %
Vlakna - 1.5 g