U dublju činiju staviti pšenicno i graham brašno, dodati semenke bundeve i susama, so, prašak za pecivo, ulje i vodu.
Umesiti glatko testo i razviti oklagijom na list debljine 1 cm. Iseći štapiće, poređati u tepsiju i premazati umućenim jajetom.
Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220°C, oko 25 minuta.
Servirati štapiće sa semenkama na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 66 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 33 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 0.5 g