Toggle Navigation

 

Štanglice sa sirom i paprikom

Semenke imaju prijatan ukus, koji se posebno povećava prženjem ili, uopšte, termičkom obradom. Susamom se začinjavaju peciva, hleb i kolači. Amerikanci njime začinjavaju meso i povrće.

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto margarin, dodati mleko, so, biber, prašak za pecivo, tucanu slatku papriku, brašno i polovinu susama.

Umesiti glatko testo, razviti oklagijom na list debljine 1 cm, iseći štanglice i poređati u tepsiju.

Belance umutiti, premazati štapiće i posuti preostalim susamom.

Staviti štapiće da se peku u rernu zagrejanu na 200*C, oko 20 minuta.

Servirati tople štapiće na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine (%) - 2 %

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 4 g

Zasićene masti - 54 g

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 92 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine (%) - 1 %

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 2 g

Zasićene masti - 27 g

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 46 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 g margarina
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 200 g sitnog sira
    • so,
    • tucana paprika
    • beli biber
    • prašak za pecivo
    • 20 g susama
    • 300 ml mleka
    • 1 belance