Kvasac preliti sa malo toplog mleka, posuti šećerom i ostaviti da uskisne.
U posudu staviti brašno, pripremljen kvasac, koru i sok od pomorandže, rastopljen margarin, šećer, vanil-šećer, žumanca i uz dolivanje mlakog mleka umesiti testo. Testo mora biti meko, nikako tvrdo.
Testo premesiti i podeliti na tri lopte jednake veličine. Staviti u okrugli kalup jednu uz drugu i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Premazati pogaču žumancetom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 98 mg
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Natrijum - 70 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 49 mg
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Natrijum - 35 mg
Vlakna - 1 g