U činiji umutiti margarin i jaje.
Dodati pivo, brašno, semenke susama i lana, posoliti i pobiberiti.
Izraditi testo, praviti manje kuglice, spljoštiti u lepinjicu i ispeći u zagrejanom ulju.
Lepinjice ređati na papirne ubruse, da bi se ocedio višak masnoće koje su upile prilikom pečenja, a zatim servirati na tanjir.
Dekorisati po želji i lepinjice poslužiti tople ili hladne.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 76 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 38 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g