U aparat za pečenje hleba staviti sastojke sledećim redom: mlaka voda, šećer, suvi kvasac, pšenično i ražano brašno, so, sitno iseckan crni luk, marinirane gljive i tvrdi kravlji sir.
Uključiti aparat na odgovarajući program i ostaviti da se testo umesi, udvostruči i potom ispeče hleb.
Pečen hleb ostaviti da se ohladi a tek potom ga izvaditi iz aparata.
Ova vrsta hleba se poslužuje dok je topao, uz pršutu i zelenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 92 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 83 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 46 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 41.5 %
Vlakna - 1.5 g