Staviti u činiju brašno, so, šećer, puter, suvi kvasac i vodu.
Umesiti testo, prebaciti na radnu površinu i mesiti još 10 minuta. Ostaviti testo pola sata na toplom mestu da naraste.
Zatim ga premesiti, oblikovati veknu, staviti u podmazanu tepsiju i ostaviti još 20 minuta da odstoji.
Peći hleb u rerni zagrejanoj na 200*C, oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 678 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 90 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 339 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 6.5 g