Na ulju propržiti iseckan crveni luk, dodati kockice pilećeg mesa, rendanu šargarepu, pelat, posoliti, pobiberiti i začiniti ruzmarinom. Kuvati dok ne ispari sva tečnost.
Lisnato testo razviti na tanki list i staviti u kalup. Preko testa rasporediti smesu od mesa i prekriti viškom testa koje visi sa strane.
Umutiti jaje, premazati pitu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, 20 minuta.
Pitu prohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 373 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 186.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 1 g