Na malo ulja propržiti praziluk isečen na kolutove i začiniti.
Raširiti koru za pitu, staviti praziluk, ponovo koru, premazati pavlakom, prekriti korom, staviti oceđene šampinjone i tako redom dok se ne potroše svi sastojci.
Napraviti rolat, pa ga iseći na kolutove debljine oko 2 cm.
Vatrostalnu posudu premazati uljem i poređati isečene kolute rolata, posuti trapistom, a zatim zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C.
Uz pužiće od praziluka poslužite čašu jogurta.
Prilikom kupovine praziluka vodite računa da listovi budu izrazito zelene boje, beli deo praziluka mora biti bez mrlja a na dodir treba da bude čvrst. Od začina, uz praziluk se najviše slažu peršun, bosiljak, kadulja i timijan.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 755 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 377.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3.5 g