Kvasac posuti šećerom, preliti sa malo mlake vode i ostaviti da uskisne. U posudu staviti brašno, so, ulje, pripremljen kvasac i uz dolivanje vode umesiti testo koje ne sme biti ni previše meko ni previše tvrdo. Ostaviti testo na toplom mestu 10-ak minuta. Staviti u tepsiju, izbockati viljuškom da se kora prilikom pečenja ne bi mestimično podigla i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 82 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 41 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1 g