Kvasac razmutiti sa šećerom u mleku i ostaviti da uskisne.
U činiju staviti droždinu, brašno, so, biber i razmućen kvasac. Dobro umesiti testo i razvući oklagijom na list debljine 1 cm.
Umutiti jaje i premazati celo testo. Nožem malo zaseći celo testo u oba pravca, da bi se dobile male kockice.
Modlicom vaditi pogačice i ređati u pripremljenu tepsiju. Ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 62 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 32.5 kcal
Natrijum - 31 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 0 g