Crni luk i praziluk sitno iseckati. Dinstati povrće u nauljenom tiganju dok ne omekša, a potom dodati šampinjone isečene na listiće i hidrirane sojine ljuspice, posoliti i pobiberiti. Povrće dinstati još 5 minuta, te dodati kečap i origano i promešati.
Na dno podmazanog pleha staviti dve kore, zatim naneti fil, pa ponovo staviti koru. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Odgore staviti dve kore, nauljiti i peći u rerni 30 minuta na 220 °C.
Naučne studije su pokazale da soja povoljno deluje na zdravlje srca i krvnih sudova, kao i da utiče na smanjenje krvnog pritiska i ukupnog holesterola, a da povećava nivo dobrog, HDL holesterola. Vlakna prisutna u soji vezuju masti i holesterol iz hrane tako da se u većoj meri izbacuju iz organizma. Soja sprečava lepljenje krvnih pločica i stvaranje tromba.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2 g