Praziluk iseći na tanke krugove i prodinstati u zagrejanom ulju. Krompir narendati na krupno rende, dodati u praziluk i još malo dinstati. Začiniti i promešati.
U nauljenu tepsiju ređati 4 kore i svaku poprskati sa mineralnom vodom. Staviti malo nadeva, preklopiti korom, preliti mineralnom vodom i tako redom dok se ne utroše svi sastojci. Umutiti jaja sa mlekom i preliti pitu. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 30 minuta.
Pitu prohladiti, iseći i servirati na tanjir. Preliti parče pite sa kečapom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 384 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 192 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 1 g