Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i šećerom i ostaviti da odstoji.
U činiju staviti oba brašna, so, biber, majonez i razmućen kvasac. Umesiti glatko testo, napraviti jufkice i ostaviti da odstoje.
Svaku jufkicu razviti oklagijom na tanji list i iseći na šest delova. Uviti kiflice, poređati u tepsiju i premazati umućenim belancetom.
Posuti kiflice susamom i staviti da se peku u zagrejanu renu na 220*C, oko 20 minuta.
Kada kiflice dobiju zlatnu boju izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 75 %
Natrijum - 64 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %
Natrijum - 32 mg
Vlakna - 0.5 g