Umesiti testo za picu od potrebnih sastojaka: pšeničnog i sojinog brašna, suvog kvasca, šećera, soli, ulja i mleka i ostaviti da malo odstoji.
Razvući testo na veličinu tepsije za picu, premazati kečapom pomešanim sa sokom od paradajza, posuti origanom, poređati preostale sastojke (šunkaricu, masline, šampinjone, ljutu papričicu i trapist) i peći u jako zagrejanoj rerni oko 10-ak minuta.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 879 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 439.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 1.5 g