Mleko sipati u činiju, dodati izmrvljen svež kvasac i šećer i ostaviti da kvasac uskisne.
Zatim dodati ulje, žumanca, so i brašno. Umesiti glatko testo, podeliti na šest jufki i ostaviti da se udvostruči.
Svaku jufku razviti oklagijom na tanji list i iseći nožem na četiri dela. Uvijati testo od šire strane ka vrhu. Poređati kifle u pripremljenu tepsiju i premazati uljem. Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 25 minuta.
Izvaditi pekarske kifle i poslužiti tople.
(napomena: mera za šoljicu je šolja za kafu)
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 20 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 0.5 g