Pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo, soda bikarbonu, šećer, so, rastopljeni puter, jogurt i jaje.
Mesiti testo i po potrebi dodavati mlako mleko, nastaviti sa mešenjem dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Premesiti testo na radnoj površini i formirati veknu. Peći u rerni zagrejanoj na 220* oko 25 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 65 mg
Ugljeni hidrati - 603 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 44 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32.5 mg
Ugljeni hidrati - 301.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 22 mg
Vlakna - 1.5 g