U činiji sjediniti sve tri vrste brašna, kvasac, vodu, so i šećer.
Umesiti glatko testo i ostaviti da uskisne, odnosno udvostruči svoju masu.
Zatim ga premesiti, uviti u rolnu, staviti na pek papir u tepsiji i ostaviti na toplom mestu oko 20 minuta.
Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 45 minuta.
Pečen hleb servirati u korpicu i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 231 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 81 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 115.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 3 %
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %
Vlakna - 3 g