U šerpu staviti isečeno ćureće meso, iseckanu šargarepu i papriku.
Dodati grašak i začine. Preliti bujonom i mlekom i kuvati 25 minuta.
Pred kraj kuvanja dodati palentu i kuvati dok se ne zgusne.
Skuvanu palentu razliti u kalup i ostaviti da se ohladi.
Servirati neobičnu palentu na tanjir i poslužiti uz napitak po želji.
Udeo belančevina u energetskoj vrednosti ove neobične palente je iznad preporučenih vrednosti, što kod većine zdravih osoba neće dovesti do zdravstvenih problema. Međutim, osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da smanje unos belančevina, poput bolesnika sa hroničnom insuficijencijom bubrega, moraju da prilagode veličinu porcije u skladu sa smernicama dobijenim od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2 g