Pomešati pšenično i ražano brašno, vodu, kapare, iseckane zelene masline, so i suvi kvasac. Umesiti glatko i čvrsto testo i ostaviti da malo odstoji.
Premesiti testo i ostaviti na toplom oko pola sata. Staviti u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 minuta.
Pred kraj pečenja izvaditi hleb, premazati maslinovim uljem, staviti preko kolutove paradajza, posoliti i vratiti da se zapeče jo 10-ak minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 659 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 329.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 2 g