Sjediniti sve sastojke u dubljoj činiji. Umesiti glatko testo, razviti na radnoj površini i iseći modlicom krekere. Ređati krekere u pripremljenu tepsiju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 20 minuta. Kada krekeri porumene, izvaditi ih iz rerne i servirati na tanjir.
Kim je jedan od najstarijih začina, pronađen je u ostacima hrane iz kamenog doba i u egipatskim grobnicama. Opravdano se pretpostavlja da je čovek još u tom periodu spoznao njegovo blagotvorno delovanje na apetit i probavu.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 45 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 22.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 0.5 g