U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da kvasac nabubri.
Dodati, so, ulje, iseckane masline, kukuruzno i belo brašno.
Umesiti glatko testo, staviti u pripremljen kalup i ostaviti da se testo digne. Premazati testo uljem i posuti sa ruzmarinom.
Ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 45 minuta.
Ispečen hleb prohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 41 g
Vlakna - 69 g
Natrijum - 418 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Vlakna - 34.5 g
Natrijum - 209 mg
Vlakna - 1 g