Kvasac izmrviti, posuti šećerom, preliti sa malo mlake vode i ostaviti na toplom da uskisne, oko 10-ak minuta.
U dublju činiju staviti brašno, pripremljen kvasac, so i uz dolivanje preostale količine vode i ulja umesiti glatko testo. Testo premesiti na radnoj površini posutoj brašnom, iseći na manje komade i napraviti loptice (jufke).
Ostaviti na toplom mestu da se udvostruče. Svaku jufku razviti oklagijom i na najširi deo staviti po malo isckane slanine.
Uviti u kifle i poređati u tepsiju. Premazati jajetom i svaku kiflu posuti preostalom slaninom.
Kifle ostaviti još pola sata da se udvostruče a zatim ih staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći 20 minuta.
Lalinske kifl ice poslužiti uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 19 mg
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 385 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9.5 mg
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 192.5 mg
Vlakna - 0.5 g