Kvasac razmrviti, posuti šećerom, preliti sa malo mlake vode i ostaviti da nabubri.
U činiju staviti brašno, pripremljen kvasac, ulje i so i uz dolivanje preostale količine vode umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.
Razviti testo oklagijom na debljinu 1 cm, okruglom modlom vaditi testo i izbušiti rupu u sredini.
Đevreke kuvati u slanoj ključaloj vodi, povremeno ih okrenuti i kad isplivaju na površinu izvaditi ih i ocediti.
Kuvane đevreke, uvaljati u mešavinu semenki lana i suncokreta, ređati u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 385 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 1.5 g