Pasulj propasirati, krompir usitniti, a zatim zajedno dobro izmešati.
Dodati jaje, so, biber, origano i brašno, promešati i sjediniti sastojke.
Kašikom vaditi po malo smese i peći krokete u vrelom ulju.
Ocediti ih od viška masnoće koju su upili tokom pečenja i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 56 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 28 mg
Vlakna - 0.5 g