Toggle Navigation

 

Kroketi od pasulja

Ništa bez pasulja, pa ni grickalice.

Plativoo
Priprema

Pasulj propasirati, krompir usitniti, a zatim zajedno dobro izmešati.

Dodati jaje, so, biber, origano i brašno, promešati i sjediniti sastojke.

Kašikom vaditi po malo smese i peći krokete u vrelom ulju.

Ocediti ih od viška masnoće koju su upili tokom pečenja i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 56 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3.5 mg

Ugljeni hidrati - 3 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 28 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g kuvanog crvenog pasulja
    • 200 g barenog krompira
    • 1 jaje
    • 3 kašike brašna
    • so,
    • biber
    • origano
    • ulje