Razviti testo na tanji list, iseći na kocke i poređati u namašćen kalup za mafi ne.
Praziluk sitno iseckati, dodati izmrvljene sardine, sitno iseckane zelene masline, preliti sa malo soka od limuna, posuti iseckanim ruzmarinom i promešati nadev.
Napuniti korpice nadevom i posuti narendanim kačkavaljem.
Korpice peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.
Servirati korpice sa sardinama na tanjir uz kečap ili tabasco sos.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 491 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 245.5 mg
Vlakna - 0.5 g