Toggle Navigation

 

Kiflice od oštrog brašna

Prosto mame...

Plativoo
Priprema

Zagrejati vodu i mleko, dodati šećer i razmrvljen kvasac i ostaviti da kvasac uskisne.

U kvasac dodati brašno, so i ulje i umesiti vazdušasto testo. Podeliti na osam jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove i umotati kiflice.

Premazati umućenim jajetom i peći u rerni na 180°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Natrijum - 23 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 1.5 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Natrijum - 11.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

64

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 1 kg pšeničnog oštrog brašna
    • 1 svež kvasac
    • 250 ml vode
    • 250 ml mleka
    • 2 kašičice soli
    • 1 kašika šećera
    • 180 ml ulja
  • Premaz:
    • 1 jaje