Zagrejati vodu i mleko, dodati šećer i razmrvljen kvasac i ostaviti da kvasac uskisne.
U kvasac dodati brašno, so i ulje i umesiti vazdušasto testo. Podeliti na osam jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove i umotati kiflice.
Premazati umućenim jajetom i peći u rerni na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Natrijum - 23 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Natrijum - 11.5 mg
Vlakna - 0 g