Mleko i vodu kratko zagrejati, dodati izmrvljen kvasac i šećer i ostaviti da uskisne.
U činiju staviti brašno, dodati 125 g margarina, so, jaje, pripremljen kvasac i umesiti glatko testo (ako je potrebno dodati još brašna jer se testo ne sme lepiti ni za ruke ni za zidove posude u kojoj se mesi). Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Napraviti 12 loptica od testa, poređati ih u tepsiju jednu uz drugu i na vrhu svake nožem zaseći znak u obliku krstića. Ostaviti još pola sata na toplom mestu.
Pre stavljanja u rernu na svaku kajzericu staviti po listić margarina. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 307 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Natrijum - 169 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 153.5 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 84.5 mg
Vlakna - 0.5 g