Toggle Navigation

 

Integralne kikiriki pogačice

Često se zaboravlja da nam je i kikiriki, uz paradajz, krompir i papriku, stigao iz Amerike.

Plativoo
Priprema

U dublju posudu staviti crno i integralno brašno, dodati prašak za pecivo, puter od kikirikija i kikiriki, blago posoliti, postepeno dolivati vino i umesiti glatko testo.

Testo premesiti i ostaviti na toplom mestu oko pola sata.

Razviti oklagijom na list debljine 1 cm, modlom vaditi pogačice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći pogačice oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Natrijum - 106 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 10 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Natrijum - 53 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g crnog pšeničnog brašna
    • 100 g integralnog pšeničnog brašna
    • 100 g mlevenog neslanog kikirikija
    • 100 g putera od kikirikija
    • 200 ml belog vina
    • so,
    • 1 prašak za pecivo
Ključne reči:
kikiriki integralno brašno