U dublju posudu staviti crno i integralno brašno, dodati prašak za pecivo, puter od kikirikija i kikiriki, blago posoliti, postepeno dolivati vino i umesiti glatko testo.
Testo premesiti i ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Razviti oklagijom na list debljine 1 cm, modlom vaditi pogačice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći pogačice oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Natrijum - 106 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Natrijum - 53 mg
Vlakna - 0.5 g