Umesiti glatko i vazdušasto testo od sledećih sastojaka: brašna, suvog kvasca, šećera, ulja, soli, rendane kore od limuna i mleka.
Testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Premesiti, staviti u kalup i ostaviti još 20 minuta na toplom.
Hleb premazati žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Natrijum - 76 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Natrijum - 38 mg
Vlakna - 0.5 g