U pekač staviti sastojke sledećim redom: voda, mleko, kvasac, šećer, mleko u prahu, pšenično brašno, maslinovo ulje, so, origano, bosiljak i pesto sos.
Uključiti odgovarajući program i ostaviti da se testo umesi, udvosruči i ispeče hleb.
Gotov hleb prohladiti, a zatim izvaditi iz pekača, uviti u pamučnu krpu i poslužiti tokom dana.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 84 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 42 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 1 g