U posudu staviti brašno, suvi kvasac, šećer, ruzmarin, biber, so i 20 ml maslinovog ulja, pa uz dolivanje mlakog mleka umesiti glatko i elasticno testo. Testo oblikovati u loptu, premazati maslinovim uljem, prekriti folijom i ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Udvostručeno testo premesiti, dodati sitno iseckane bademe i masline, ponovo umesiti, formirati loptu, staviti u kalup i ostaviti još pola sata.
Zagrejati rernu na 200°C i na dno staviti šerpicu sa vodom (kako bi korica hleba bila hrskavija).
Staviti hleb u rernu i peći oko 40 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 258 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 129 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g