U posudu staviti pšenično brašno i brašno od spelte, dodati suvi kvasac, so, šećer, ulje i uz dolivanje mlake vode umesiti testo.
Testo ne sme biti suviše tvrdo i kad se počne odvajati od zidova posude, premesiti ga na radnoj površini i ostaviti na toplom mestu oko pola sata.
Formirati veknu, staviti u kalup premazan uljem i ostaviti još pola sata na toplom.
Hleb peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 137 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 68.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 2 g