U dublju posudu staviti brašno, mleko u prahu, šećer, suvi kvasac, puter, rendani trapist i so i uz postepeno dolivanje piva umesiti glatko i vazdušasto testo. T
esto premesiti na radnoj površini, rastanjiti oklagijom, uviti u veknu i staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Ostaviti oko pola sata da se hleb udvostruči, a zatim ga staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Hleb od piva i sira prohladiti i poslužiti uz slani obrok.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 1 g