U činiji napraviti smesu od sitnog sira, pavlake, kiselog mleka, jogurta, malo mineralne vode i jaja, posoliti i promešati.
U tepsiju staviti red kora, premazati uljem i ostatak kora gužvati sa filom i ređati u tepsiju.
Prekriti gibanicu sa dve preostale kore, premazati uljem, preliti gaziranom mineralnom vodom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C dok ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 634 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 317 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 0.5 g