Toggle Navigation

 

Domaći uštipci

Miris i ukus domaće kuhinje.

Plativoo
Priprema

U posudu staviti brašno, jogurt, jaja, so i prašak za pecivo.

Sve sastojke sjediniti u glatku smesu, vaditi kašikom i peći u vrelom ulju.

Uštipke ocediti od viška masnoće na papirnim ubrusima i servirati tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 71 %

Natrijum - 86 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 9 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %

Natrijum - 43 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 190 g pšeničnog brašna
    • 250 ml jogurta
    • 2 jajeta
    • 1 kašičica soli
    • 1 kesica praška za pecivo
    • ulja za pečenje