Razmutiti kvasac sa šećerom u malo mlake vode i ostaviti da nabubri.
Pomešati u činiji brašno, preostali šećer i so. Dodati kvasac, preostalu vodu i umesiti testo.
Staviti ga na radnu površinu i mesiti još 10 minuta, dok testo ne postane glatko i elastično. Prekriti testo vlažnom krpom i ostaviti da naraste dok se ne udvostruči.
Zatim premesiti testo, oblikovati u veknu i staviti u pleh za pečenje. Ostaviti još 45 minuta da naraste i tek onda staviti u rernu da se peče.
Hleb peći na 240*C, oko 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 220*C i peći još 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 84 g
Natrijum - 6 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 2.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 42 g
Natrijum - 3 mg
Vlakna - 1 g