U činiju staviti belo brašno, kiselo mleko, ulje, jaje, so i prašak za pecivo. Po potrebi u smesu dodavati mlake vode i umesiti glatko testo. Kad se testo počne odvajati od zidova posude, staviti ga na radnu površinu i blago premesiti.
Formirati pogaču, staviti u podmazan pleh i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Peći u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 20 minuta, sniziti temperaturu na 180*C i nastaviti pečenje dok pogača ne porumeni.
Brzu pogaču poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 341 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 170.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 1 g