Meso začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti i blago posoliti. Od maslinovog ulja, meda, senfa, naseckanog belog luka, rendane kore limuna, crvene mlevene paprike i paradajz soka napraviti preliv. Dobro utrljati preliv u meso i ostaviti da odstoji minimum dva sata (može i duže, najbolje da prenoći). Staviti pripremljeno meso u tepsiju, poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko sat i po. Izvaditi iz rerne i u tepsiju dodati krompir. Peći sve zajedno još 30 minuta. Ponovo izvaditi jelo iz rerne i krompir začiniti origanom i posuti parmezanom. Zaspeći u rerni par minuta, dok se parmezan ne rastopi. Servirati vrat sa aromom limuna uz prilog od pečenog začinjenog krompira.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 577 mg
Masti - 37 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 288.5 mg
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2 g