Svežu slaninu posoliti i pobiberiti sa svih strana i staviti u tepsiju.
U činiju staviti pasirani paradajz, dižon senf i med, promešati i dodati sitno iseckan beli luk i crvenu mlevenu papriku. Marinadu promešati i preliti preko slanine.
Preklopiti alu folijom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 170°C oko dva sata.
Krompir iseći na kriške i kratko ga obariti u kipućoj vodi.
Izvaditi slaninu iz rerne, odstraniti foliju i u tepsiju poređati krompir. Vratiti jelo u rernu da se zapeče.
Slaninu iseći na kriške, servirati na tanjir uz prilog od krompira i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 1225 kcal
Natrijum - 444 mg
Masti - 94 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 30 g
Holesterol - 214 mg
Belančevine - 61 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 612.5 kcal
Natrijum - 222 mg
Masti - 47 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 30.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Vlakna - 2 g