Toggle Navigation

 

Punjene sveže paprike

Paprika može da se koristi u svežem, zamrznutom ili konzervisanom obliku. Stajanjem na vazduhu i termičkom obradom smanjuje se sadržaj vitamina C u paprici, dok kišeljenjem i dubokim zamrzavanjem ona ne gubi hranljivu vrednost.

Plativoo
Priprema

Na ulju prodinstati crni luk, dodati meso i začine i nastaviti sa dinstanjem. Zatim skinuti sa grejnog tela, dodati jaje,  pirinač i promešati. Baburama odseći vrh sa peteljkom, očistiti od semenki i napuniti mesnim nadevom. Poređati ih u šerpu, preliti sokom od paradajza i vodom. Kuvati oko 45 minuta. Brašno razmutiti sa malo vode i zgusnuti saft u paprici. Po ukusu staviti šećer, tek da zasladi jelo. Servirati na tanjir i ukrasiti peršunovim lišćem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 veće babure
    • 500 g mlevenog mesa
    • 1 jaje
    • 40 g pirinča
    • 1 glavica crnog luka
    • so,
    • biber
    • 2 kašike ulje
    • 300 ml soka od paradajza
    • 300 ml vode
    • 1 kašika brašna
    • 1 kašika šećera