Prasetinu dobro posoliti, pobiberiti, začiniti mlevenim kimom, staviti u tepsiju i premazati svinjskom mašću.
Peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 3 sata. Tokom pečenja prasetinu prelivati pivom.
Krompir skuvati u slanoj vodi, procediti, dodati puter i sitno iseckanu mirođiju i pripremiti pire.
Prasetinu iseći na manje komade i servirati uz pire krompir sa mirođijom.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 35 %
Masti - 28 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 145 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 987 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 72.5 mg
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 493.5 mg
Vlakna - 3.5 g