U činiju staviti mlevenu piletinu, 2 jajeta, malo prezli, sitno iseckana dva čena belog luka, peršun, dimljeni sir iseckan na kockice. Posoliti, pobiberiti, začiniti turmarikom i umesiti smesu. Od smese formirati loptice, poređati preko kolutova krompira u tepsiji i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Celer iseći na kolutove, bariti 10-ak minuta u ključaloj vodi i ocediti. Panirati celer u brašno, jaja i mešavinu semenki sa prezlom i peći na vrelom maslinovom ulju.
Beli luk i listiće svežeg bosiljka sitno iseckati, propržiti na malo maslinovog ulja i dodati paradajz iseckan na kockice. Lagano kuvati oko 5 minuta, dok paradajz ne ispusti sok, a zatim doliti sok od paradajza, promešati i kuvati sos dok se ne zgusne.
Servirati pileće loptice uz pohovani celer, preliti sosom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 297 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 765 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 148.5 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 382.5 mg
Vlakna - 4.5 g